Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، جالب است بدانید گاهی جهش ژنتیکی که می‌تواند باعث ایجاد سرطان در برخی از بافت‌ها شود، در بافت‌های دیگر بی‌اثر است و حتی می‌تواند اثرات مهارکننده بر سرطان داشته باشد.

مطالعه جدید محققان دانشگاه Yale نشان داد، باززایی و احیاء فولیکول مو از برخی از انواع سرطان پوست جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فولیکول‌های مو توانایی منحصر به فرد در داشتن سلول‌های جهش یافته دارند؛ از این رو، محققان جهش مشهور (HRAS) را که در ۳۰ درصد انواع سرطان‌ها فعالند، در فولیکول‌های مو در موش‌ها وارد کردند و با استفاده از تصویربرداری زنده، آن‌ها را در طول زمان ردیابی کردند.

در این شرایط سلول‌های جهش یافته سنگفرشی پوست مجاور آن‌ها همچنان تکثیر می‌شدند و به طور فعال سیگنال رد و بدل می‌کردند، علاوه بر آن باعث تقویت بازسازی فولیکول‌های مو هم می‌شدند.

بیشتر بخوانید: ساخت نانوذراتی که تومورهای عمیق را هدف می‌گیرد

آنها مشاهده کردند تولید مجدد فولیکول‌های مو حتی در صورت وجود جهش مشهور عامل سرطان (HRAS)، از رشد تومور ممانعت می‌کند و بازسازی مکانیسمی است که فولیکول برای مقابله با این چالش‌ها می‌تواند از آن برای سرکوب رشد غیرطبیعی استفاده کند.

همچنین دریافتند فولیکول‌های مو حتی در مواجهه با چالش‌هایی از قبیل افزایش سن، آسیب دیدگی یا بروز جهش‌های ثانویه، در برابر رشد تومور بسیار مقاوم هستند.

به گفته این دانشمندان درک اثرات محافظتی فولیکول‌های مو می‌تواند در ایجاد راهکار‌های جدید برای مبارزه با سرطان در سایر بافت‌ها با ظرفیت ترمیم بالا هم کمک کند.

انتهای پیام/

فولیکول‌های مو به داد سرطانی‌ها می‌رسد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی اخبار فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۳۴۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرونشست در اصفهان و خوزستان به بیش از ۷تا۱۰ سانتی متر رسید

علی بیت الهی رئیس مرکز زمین شناسی مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه  استان خوزستان با وجود آنکه عمده ترین منابع آبی آب های سطحی را دارد در معرض فرونشست زمین قرار دارد گفت: در این منطقه فرونشست زمین با گستردگی قابل ملاحظه ای در حال رخداد است. 

وی یاد آور شد: طبق بررسی های صورت گرفته  این فرونشست زمین در مساحتی نزدیک به ۲۰هزار کیلومتر، حدود ۳۰درصد مساحت  استان خوزستان را در برگرفته  و این منطقه تحت تاثیر فرونشست زمین قرار گرفته است‌.

بیت الهی اظهار کرد: خصوصیت بارز پدیده فرونشست زمین در خوزستان ، وسعت بالا و مقدار متوسط پائین نرخ سالیانه است که دلالت بر سطحی بودن افت آب و همچنین معرف حساس بودن ارتفاع سطح به تغییرات آب نهشته های آبرفتی ریزدانه نه چندان عمیق است. 

وی با بیان اینکه اثر فرونشست زمین را در زمین های هموار  ایذه،  بهبهان، شوش، دزفول،الوان، اهواز،بستان، دشت آزادگان،بندرماهشهر و امیدیه، رامهرمز و لالی  شناسائی شده است  افزود:  نرخ سالیانه فرونشست در این مناطق کمتر از ۵ سانتی متر است و  در شوش ۷ سانتی متر و شهرستان اهواز ۶ سانتی متر در سال نیز برآورد شده است. 

او تاکید کرد:کاهش حجم آب های سطحی، استمرار برداشت از آبخوان ها دلایل اصلی توسعه وسیع پهنه های فرونشستی زمین در استان خوزستان است.

بیت الهی  با بیان اینکه  ۶ هزار بنای تاریخی، ورزشگاه نقش جهان، ۲ پالایشگاه، ۳ فرودگاه و ۲/۵ میلیون نفر در معرض تهدید فرونشست زمین قرار دارند افزود:  فرونشست در اصفهان به صورت ویژه به مرحله اضطراری رسیده است و در مطالعه موردی فرونشست را در اصفهان بررسی کردیم و امیدواریم به‌صورت پایلوت بتوان راهکارهای مهار این پدیده را در این استان اجرائی کرد.
او تصریح کرد: مهار پدیده فرونشست تدریجی صورت می‌گیرد و فرونشست در اصفهان متوقف نشده و کماکان با نرخ بیشینه حدود ۱۵ سانتی‌متر در سال در حال پیشروی است.

وی بیان کرد:  چنانچه جریان دائمی زاینده‌رود با کنترل بهره‌برداری از منابع آب‌های زیرزمینی برقرار شود، می‌توان در بازه زمانی ۱۵ساله شاهد مهار فرونشست در اصفهان بود، جریان دائمی زاینده‌رود به عنوان شاهرگ اصفهان می‌تواند به کنترل پدیده فرونشست در اصفهان کمک کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • خسارت بارش‌ها به کرمانشاه ناچیز بوده است
  • یک آموزگار هدایای روز معلم را به کودکان سرطانی اهدا کرد
  • یک آموزگار هدایای دریافتی روز معلم را به کودکان سرطانی اهدا کرد
  • شوت غیر قابل مهار و گل تماشایی گوستاوو بلانکو به ذوب آهن در دقیقه 90+3 (استقلال 2-1 ذوب آهن)
  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص
  • وقتی روبات دروازه بان توپ ستارگان فوتبال را مهار می کند ولی از پوتین گل می خورد / فان
  • زوال اسرائیل در اندیشه امام و رهبر انقلاب
  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • مهار ۶۳۰ هزار متر مکعب رواناب در سد نهرین طبس
  • فرونشست در اصفهان و خوزستان به بیش از ۷تا۱۰ سانتی متر رسید