Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@13:12:17 GMT

پیشگیری از ریزش مو با کمک سلول‌های بنیادی

تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۶۶۰۰۹

پیشگیری از ریزش مو با کمک سلول‌های بنیادی

پژوهشگران آلمانی و فنلاندی در بررسی جدیدی نشان داده‌اند که شاید با ایجاد تغییراتی در سلول‌های بنیادی بتوان از ریزش مو پیشگیری کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال‌اکسپرس، پژوهشگران "دانشگاه کلن"(University of Cologne) آلمان و "دانشگاه هلسینکی"(University of Helsinki) فنلاند، مکانیسمی را کشف کرده‌اند که جلوی از دست دادن مو را می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها دریافتند سلول‌های بنیادی فولیکول مو که برای رشد دوباره مو ضروری هستند، می‌توانند با تغییر حالت متابولیک مو در واکنش به تراکم پایین اکسیژن در این بافت، عمر آنها را افزایش دهند.

بافت‌هایی مانند پوست و فولیکول‌ موهای آن، روزانه در معرض تغییرات محیطی مانند پرتو فرابنفش قرار می‌گیرند. ماده آسیب‌دیده به صورت پیوسته پاکسازی و بازسازی می‌شود. ماده مرده، توسط سلول‌های بنیادی جایگزین می‌شود. فعالیت بافت‌، به سلامت و عملکرد سلول‌های بنیادی وابسته است و کاهش تعداد آنها به پیری ختم می‌شود. "سارا ویکستروم"(Sara Wickström)، از پژوهشگران این پروژه گفت: اگرچه نقش سلول‌های بنیادی در روند پیری ثابت شده است اما اطلاعات کمی در مورد مکانیسمی که این سلول‌های مهم را در بلندمدت حفظ می‌کند، وجود دارد. فولیکول مو با سلول‌های بنیادی قابل شناسایی خود می‌تواند یک مدل بی‌نقص برای بررسی این موضوع باشد.

پژوهشگران برای درک اینکه چه چیزی عملکرد سلول‌های بنیادی را از عملکرد "سلول‌های دختر"(daughter cells) متمایز ساخته است، ویژگی‌های متابولیکی سلول‌ها را بررسی کردند. در همهٔ انواع تقسیم سلولی، سلولی را که در حال تقسیم است، سلول مادر و سلول‌های حاصل از تقسیم را سلول‌های دختر می‌نامند. دکتر "کریستین کیم"(Christine Kim)، از پژوهشگران این پروژه گفت: بررسی‌ها نشان داده‌اند که سلول‌های بنیادی و سلول‌های دختر، ویژگی‌های متابولیک مجزایی دارند. بررسی‌های ما نشان می‌دهند که یک مولفه مولکولی موسوم به "Rictor" نقش مهمی بر عهده دارند اما این نقش کمتر درک شده است.

پژوهشگران در بررسی‌های جامع‌تر نشان دادند که کاهش سلول‌های بنیادی، به خاطر فقدان انعطاف‌پذیری متابولیک است. سلول‌های بنیادی در پایان هر چرخه احیا که طی آن، موی جدید ساخته می‌شود، به جایگاه مخصوص خود بازمی‌گردند و فعالیت را از سر می‌گیرند. دکتر "ژیاولی دینگ"(Xiaolei Ding)، از پژوهشگران این پروژه گفت: یافته اصلی پژوهش ما این است که این قابلیت برگشت‌پذیری سلول‌ها، به تغییر از متابولیسم گلوتامین و تنفس سلول به فرآیند "قندکافت"(Glycolysis) دارد. سلول‌های بنیادی، در محیطی با اکسیژن پایین ساکن هستند؛ بنابراین از گلوکز به جای گلوتامین به عنوان منبع کربن برای تولید انرژی و پروتئین استفاده می‌کنند. این تغییر به خاطر تراکم پایین انرژی و سیگنال‌دهی Rictor رخ می‌دهد. از بین رفتن Rictor، به نقص توانایی برگشت‌پذیری سلول و از دست دادن مو منجر می‌شود.

پروفسور "سابین امینگ"(Sabine Eming)، از پژوهشگران این پروژه گفت: هدف اصلی ما این است که در آینده، یافته‌های این پژوهش را به زیست‌شناسی سلول بنیادی انسان انتقال دهیم تا شاید بتوانیم با کمک دارو از پیر شدن فولیکول مو پیشگیری کنیم.

این پژوهش، در مجله "Cell Metabolism" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ريزش مو فولیکول سلول بنيادي اکسیژن سلول های بنیادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۶۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعضای بدن شما چند سال دارند؟

دیجیاتو نوشت: پژوهشگران در پژوهشی به این نتیجه رسیده‌اند که ترکیب آزمایش خون با هوش مصنوعی برای تعیین سن زیستی اعضای بدن می‌تواند به پیش‌بینی بیماری‌هایی مانند آلزایمر کمک کند.

پژوهشگران آمریکایی در یک مطالعه دریافتند افرادی که اعضای آن‌ها سریع‌تر از باقی بدن‌شان پیر می‌شود، ریسک بالایی برای توسعه بیماری در آن عضو در عرض ۱۵ سال دارند.

این پژوهشگران با استفاده از یادگیری ماشینی به بررسی سطح پروتئین‌های خون انسان پرداختند. آن‌ها روی ۱۱ عضو یا بافت بدن متمرکز شدند: مغز، قلب، ریه، کلیه، کبد، پانکراس، روده، سیستم ایمنی، عضلات، چربی و عروق.

تیم پژوهشی برای تمرین‌دادن الگوریتم هوش مصنوعی سطح تقریباً ۵٬۰۰۰ پروتئین را در خون ۱٬۳۹۸ بیمار سالم یک مؤسسه پژوهشی آلزایمر بررسی کردند. این افراد از ۲۰ تا ۹۰ سال سن داشتند، اما غالباً در سنین میانی تا پیری بودند.

پژوهشگران پروتئین‌هایی را که ژن‌های آن‌ها در یک عضو چهار برابر فعال‌تر از اعضای دیگر بود، مشخص کردند. آن‌ها به این ترتیب ۸۵۸ پروتئین مخصوص عضوها پیدا کردند و الگوریتم خود را طوری آموزش دادند که سن فرد را براساس آن‌ها تخمین بزند.

با این روش، آن‌ها آزمایش خونی توسعه دادند که سن زیستی یک عضو را در یک فرد ظاهراً سالم تخمین می‌زند. این سن نشان می‌دهد که ریسک بیماری در عضو مرتبط چقدر است.

پژوهشگران الگوریتم هوش مصنوعی خود را روی آزمایش خون ۵٬۶۷۶ نفر استفاده کردند. تقریباً ۲۰ درصد از این افراد پیری بسیار شدیدی در یک عضو و ۱٫۷ درصد پیری در چند عضو داشتند. پژوهشگران می‌گویند پیری سریع یک عضو می‌تواند ریسک مرگ را ۲۰ تا ۵۰ درصد افزایش دهد.

تشخیص بیماری‌های زوال عقل در مراحل آغازین می‌تواند کارایی روش‌های درمانی را بسیار بالا ببرد.

ارتباط سن اعضای بدن و ریسک ابتلا به بیماری

طبق یافته‌های این مطالعه، در بیمارانی که دچار پیری زودرس قلب بودند، احتمال توسعه نارسایی قلبی ۲۵۰ درصد بیشتر بود. از طرف دیگر، پیری سریع مغز و عروق می‌توانست نشانه‌ای از پیشرفت بیماری آلزایمر باشد. قدرت این پیش‌بینی از بهترین نشانگرهای زیستی مبتنی بر خون موجود بهتر بود.

بیماری‌هایی که زوال عقل ایجاد می‌کنند، مانند آلزایمر، می‌توانند دهه‌ها پیش از ظهور اولین نشانه‌ها، در مغز آغاز شوند. بسیاری از درمان‌های جدید تنها در مراحل ابتدایی بیماری آلزایمر کارآمد هستند. درنتیجه، روش‌هایی ساده که بتوان با استفاده از آن‌ها بیماری‌ها را در مراحل اولیه توسعه تشخیص داد، اهمیت بالایی دارند.

به این ترتیب، نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که بررسی آزمایش خون با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی پنجره‌ای برای پی‌بردن به اتفاقات درون بدن ایجاد می‌کند.

قدم بعدی پژوهشگران این است که آزمایش خون خود را روی ۵۰٬۰۰۰ تا ۱۰۰٬۰۰۰ نفر دیگر بررسی کنند. تکرار این نتایج می‌تواند ثابت کند که نظارت بر سلامت اعضای ظاهراً سالم به‌صورت تکی می‌تواند راهی مطمئن برای شناسایی اعضای دچار پیری زودرس باشد. شاید حتی بتوان افراد را پیش از بیمارشدن درمان کرد.

دیگر خبرها

  • ۲۸ هزار هکتار از اراضی شناسایی شده برای ساخت پروژه‌های نهضت ملی مسکن حذف شد
  • کسب رتبه ۱۳ تولید علم سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در جهان
  • موضوع مسکن کارکنان نیروی انتظامی استان بررسی شده است
  • روند اجرای عملیات پروژه تأمین آب آشامیدنی منطقه جنوب استان بررسی شد
  • بررسی از پروژه تأمین‌کننده آب آشامیدنی منطقه جنوب استان در سمیرم
  • اعضای بدن شما چند سال دارند؟
  • آیا ناسا نشانه‌هایی قطعی از حیات فرازمینی پیدا کرده است؟
  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • دوستی: تعریف منابع چندگانه اعتباری ضامن پیشرفت پروژه‌های پیشران بوده است